• març 6, 2014
Els dracs

De totes les llegendes de dracs, la més popular és la llegenda de Sant Jordi, un cavaller de Capadòcia que va lluitar contra el drac, representació del Mal, i el va vèncer.

Sant Jordi és el patró de Moscou i de moltes localitats i països d’Europa.

Dragon de Sant Jordi

El drac de Sant Jordi

També és el patró de Catalunya. La llegenda explica que la famosa lluita entre Sant Jordi i el drac va succeir davant d’una de les portes de la muralla de Montblanc, una preciosa ciutat monumental, de la província de Tarragona, que es imprescindible visitar. Aquest històric enclavament serà per a la Fundació Aurora, una Ciutat Museu Medieval.

Los cuatro dragones -  Los dragones

Montblanc

Així mateix, anem a recollir imatges i records de molts més dracs.

Diuen que el drac de l’aigua era femella, la Draga, i que ara habita en el fons de l’estany de Banyoles, a Girona. Altres en diuen la Cucafera, i expliquen que a les nits fosques pul·lula pel delta de l’Ebre. Lo Marraco, de Lleida, té un aspecte terrible. Altres dracs expel·leixen foc per la gola.

Los cuatro dragones -  Los dragones

La Draga de Banyoles, la Cucafera de Tortosa, i lo Marraco de Lleida.

Molta feina tindrem recopilant llegendes, fotografies, pintures, escultures i gravats de dracs, però de ben segur que els nens de totes les escoles ens ajudaran a evitar que cap llegenda es perdi.

No oblidem que els quatre dracs estan a més presents en la mitologia xinesa i japonesa: els dracs de l’aigua, aire, foc i terra, que corresponen al nord, sud, est i oest. Els nens orientals que viuen entre nosaltres ens faran també partícips de les seves llegendes.

Pàgina següentEls dinosaures

En aquests últims anys, els dinosaures s’han popularitzat…