• març 9, 2014
  • La llegenda
  • La llegenda

La Fundació Aurora té com a objectiu la formació ètica, històrica, tècnica i musical dels nens i joves de 7 a 15 anys.

El mitjà per aconseguir-ho és la difusiódels episodis de la Història dels Herois, que l’Anita va recopilar i ens explicarà.

Aquest episodi correspon a la terra que s’estén des del riu Salado fins a les Montañas Negras.

Conta una vella llegenda que molt abans que l’espècie dels Humans aparegués sobre la terra, en els cingles d’Atienza, tenien el seu cau els quatre dracs, els que vigilaven el secret de la sal. I que un nen, amb l’ajuda del seu gos molós i quatre cavalls imperials els va vèncer, i d’aquesta manera els Humans van poder accedir a les riqueses de la terra.

Los cuatro dragones - Agua

Aigua

És una llegenda que ens explica en forma fantàstica que els Humans vam aprendre a dominar els elements, que els gossos i els cavalls van ser els nostres fidels ajudants, i que vencent els elements vam aprendre a obtenir els fruits de la terra.

Des del punt de vista educatiu, aquest episodi és molt complet.

Los cuatro dragones - Aire

Aire

S’introduirà als nens i als joves en el coneixement de la geologia, especialment la que correspon a aquest territori.

Especial importància tenen les velles salines, per aquesta raó la seva memòria es desenvoluparà en un annex.

Los cuatro dragones - Fuego

Foc

La sal ens permetrà oferir unes nocions bàsiques de química, dels elements, les reaccions químiques i les molècules. També s’aprofitarà per ensenyar nocions de cristal·lografia. S’estudiarà el procés de cristal·lització del clorur sòdic, les substàncies amorfes, i els estats al·lotròpics del carboni.

Òbviament les importants col·leccions paleontològiques que atresora Atienza faran que estudiem en profunditat els dinosaures, éssers prehistòrics molt atractius per als nens.

Los cuatro dragones - Tierra

Terra

I no oblidarem els dracs i les seves llegendes.

Si apareixen els dracs i els dinosaures, la peça musical serà la Toccata i Fuga en Re menor, BWV 565 de Johann Sebastian Bach, una peça musical impressionant.

D’altra banda, per raons que no anem a desvetllar ara, un dels protagonistes de la història serà una Màquina, un Jeep vermell.

El Jeep Vermell és un dels tres automòbils que apareixen protagonitzant les llegendes que ens explicarà l’Anita, en aquest cas un vehicle amb tracció a les quatre rodes.

Des del punt de vista turístic, es promocionarà el turisme a peu i el cicloturisme, sense oblidar la importància que té el cavall a Atienza.

Pàgina següent